PERSBERICHT

In hun jacht op een ticket voor het Europees kampioenschap in 2017 heeft het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 een thuisvoordeel. Sterker nog twee van de drie wedstrijden worden gespeeld op het spiksplinternieuwe SDC Putten kunstgrasveld en accommodatie! Hieronder de wedstrijden die in Putten worden gespeeld: Donderdag 6 april: Slovenië – Nederland 19.30 uur Zaterdag 8 april: Frankrijk – Slovenië 13.00 uur Dinsdag 11 april: Nederland – Frankrijk 19.00 uur

De teams die meedoen zijn dus: Nederland, Frankrijk, Slovenië en Portugal. De wedstrijddagen zijn donderdag 6 april, zaterdag 8 april en dinsdag 11 april.  Ook bij Robur uit Apeldoorn worden er een aantal wedstrijden gespeeld overigens.

Dit kan ook voor ons allemaal een mooie stimulans zijn om het meisjes- en vrouwenvoetbal verder in de schijnwerpers te zetten.             

Vrouwen onder 19 – tegen Frankrijk, Slovenië en Portugal 

Quinty Sabajo met Vrouwen onder 19 op jacht naar EK-ticket.

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 wacht een loodzware opgave in de strijd om een EK-ticket. In de Eliteronde moet de ploeg van coach Jessica Torny het opnemen tegen regerend Europees kampioen Frankrijk. Slovenië en Portugal zijn de overige opponenten in groep 3.

Vrouwen onder 19 heeft voor dit beslissende kwalificatietoernooi dus het thuisvoordeel bedongen. Alle groepswinnaars en de beste nummer twee van de zes poules plaatsen zich voor het EK onder 19 dat van 8 tot en met 20 augustus 2017 in Noord-Ierland wordt gehouden. Het gastland is automatisch geplaatst.